Sharing = caring. Zo stond op het bord naast de suggesties van
de dag. Want ja, ook in Haven doen ze aan food sharing. Haven is het
nieuwe lunchadresje van de mensen achter Eetavontuur. Het is op dezelfde
locatie als waar we ruim drie jaar geleden een kookworkshop van Eetavontuur volgden (je leest het hier).
Toen Moïra en ik er langsgingen, was de plek
ongeveer een week open. En dat merkte je aan de bediening. Zo was er een ietwat nerveuze
jonge ober die het hele menu van naaldje tot draadje voorlas aan onze tafel.
Drankjes mochten we zelf gaan halen in de koelkast/bar. We kozen een citroengras limonade
en een roselle limonade. Die eerste was nogal flets van smaak, de tweede een
absolute aanrader.
|
Limonades: de roselle was onze favoriet |
En dan het eten. Moïra houdt niet van food sharing, een
beetje zoals Joey in Friends: ‘Joey/Moïra doesn’t share food’;-). Te weinig, te
onduidelijk, te rare combinaties … en vooral ze haat die vervelende momenten
waarbij niemand dat laatste schaamhapje durft te nemen. Kortom, er zijn best
wat argumenten volgens Moïra om iedereen uit z’n eigen bordje te laten eten.
Maar goed, er moést gedeeld worden bij Haven. We besloten
daarom om elk één favoriet te kiezen en dan nog één extra groentegerecht erbij.
Er waren nogal veel hapjes met vlees bij de suggesties, die lieten we sowieso
links liggen. Zo kwamen we uit bij de gestoomde vongole met kaffir limoen en
chili en de geroosterde seizoensgroenten met zachte gele curry en jasmijnrijst.
Als extra groentegerecht namen we de gegrilde bloemkool met
mango-appel-chutney.
|
Vongole en de geroosterde bloemkool met de mierzoete chutney |
De venusschelpjes waren het lekkerste gerecht. Die
waren in een mum van tijd op. Wat dan weer tegenviel, was het
bloemkoolhapje. De bijbehorende chutney was enorm zoet, en dat vonden we
moeilijk te rijmen met de bloemkool. De curry met seizoensgroenten was lekker,
pittig genoeg ook. Alleen was er bij dit groentegerecht alweer bloemkool
waardoor we nogal veel van diezelfde groente aan het eten waren.
|
Seizoensgroenten, gele curry en jasmijnrijst
En het foute extra gerecht: de gewokte boerenkool |
Per ongeluk serveerde de verwarde ober ons nog een extra
hapje: gewokte boerenkool met chili. En omdat we in de waan verkeerden dat het
bij de seizoensgroenten hoorde, was dat op voor we het goed en wel beseften. Lekker, en eigenlijk een betere keuze dan de geroosterde
bloemkool, zo bleek.
Nadien kwam de vergissing uit, maar het extra
gerecht werd niet aangerekend. In totaal bedroeg de rekening 35 euro, voor
een lichte, lekkere, gezonde lunch met een oosters tintje. En een overdosis
bloemkool, dat wel …
Labels: lunch