Snel scoren met zelfgemaakte chocoladetruffels

Vrienden uitnodigen voor een etentje en dan een dessert vergeten te voorzien. Emilie zal het nooit overkomen, maar ik ben dus wel dat type. Echte vrienden komen voor het gezelschap en niet voor het eten, hou ik mezelf dan voor, en toch knaagt het altijd een beetje. Gelukkig heb ik sinds kort het ideale recept om relatief snel toch iets zoets op de tafel te toveren: chocoladetruffels met mascarpone. Ik kreeg het via een Italiaanse vriendin die – surprise surprise - geweldig goed kan koken, en probeerde het al uit op oudejaarsavond, met pure en witte chocolade: bewonderende blikken alom!

Dit heb je nodig:
- 200 g mascarpone
- 200 g chocolade (pure, witte, of melkchocolade naargelang je voorkeur)
- kokos- of amandelpoeder

Zo maak je het:
Laat de chocolade smelten in de magnetron of au bain marie.



Haal hem van het vuur en meng met de mascarpone. Laat een uurtje opstijven in de koelkast en rol er daarna kleine balletjes van die je nog even door het kokospoeder rolt: klaar!




Labels: , ,