Fan van Fann

Bij de start van een nieuw jaar zit ik altijd boordevol goeie voornemens. Zo wil ik dit jaar wat vaker de auto aan de kant laten en de fiets nemen, wat gezonder eten (meer fruit!) en vaker gaan lopen. En ook bewuster of duurzamer omgaan met kleding staat op het lijstje. En dan kom je (ook) al snel uit bij tweedehands kleding. Ik had het hier al eerder eens over tweedehands kledingwebshops, maar ik schreef nog nooit over mijn favoriete tweedehands kledingshop in Gent, Fann. Schande! ;-)

Je vindt Fann in de Burgstraat, een straat waar er de laatste tijd heel wat leuke adresjes zijn. Le Jardin Bohémien, voor interieurspullen, koffie, ontbijt en gebak. Funni voor retrokleding en accessoires. Stoffenidee voor mooie wol en stoffen. De lingerie van La Fille d’O … om er maar een paar te noemen. Terwijl heel wat tweedehandswinkels zich specialiseren in vintage of designerkleding, biedt Fann een breed aanbod van merken en stijlen. En dat vind ik net een troef. Er is steeds een rekje met designerspullen om door te snuisteren, maar er zijn evengoed retrojurkjes en héél betaalbare stukken van kledingketens.




Dankzij Fann bekijk ik elke winter en zomer kritisch mijn garderobe. Met de spullen die ik niet (meer) draag, trek ik richting Griet en Ilse, de sympathieke dames achter Fann. Zij bekijken – streng maar rechtvaardig ;-) -  wat er nog een tweede leven kan krijgen in de kleerkast van iemand anders. Die spullen laat ik achter bij hen. We bepalen in overleg de prijs. De helft van de verkoopprijs gaat naar mij en de andere helft naar Fann. Vaak besteed ik de opbrengst van mijn verkochte spullen nadien meteen aan een paar nieuwe tweedehands vondsten in hun winkel. Zoals het jurkje op de foto hierboven …




En er is leuk nieuws voor wie graag rommelt in tweedehands kleding, want Fann organiseert een indoor tweedehands kledingbeurs op 1 maart. Place to be is IVV Sint-Vincentius  (Brandweerstraat 4 te Gent). De beurs gaat door van 9u tot 18u. De toegangsprijs bedraagt 2 euro. Op www.fann.be vind je alle info.

Labels: , ,