Toen wij een uitnodiging kregen voor de opening van rooftop bar en resto Gaston op 1 juli, moesten we geen twee keer nadenken … De pop-up plek duikt steevast op in
lijstjes van de mooiste terrasjes in Gent. We wilden het dus weleens met eigen
ogen zien. En ja, het terras kon ons bekoren: op het dak van de
Galvestonfabriek aan de Wiedauwkaai kijk je uit over de stad en omgeving. Maar
er is meer: er is ook een soort verwilderd grasveldje en dat zorgt
voor een groen accent en wat rust, middenin – of eerder bovenop – de stad. De
twee petanquebanen naast het terras maken de vakantiesfeer compleet.
En dan het eten … Dat wordt verzorgd door Coeur d’Artichaut
catering. Bij de opening proefden wij er enkele kleine hapjes, zoals een heel
lekkere rundscarpaccio en een huisgemaakt garnaalkroketje dat naar onze zin best
wat meer garnaaltjes mocht bevatten. De mini-hamburgertjes misten we helaas,
ondanks subtiele pogingen om de ober te lokken. Ook het hoofdgerecht
ging aan onze neus voorbij. Wij probeerden toen wellicht net om een lekkere gin
tonic (afgewerkt met basilicum en aardbei) te scoren aan de bar. Het ijs
was net op en we moesten dus wat geduld hebben. De reusachtige cocktail was het
wachten wel waard – en kwam ook hard aan op onze nuchtere maag ;).
En toen kwamen de desserthapjes er al:
wij proefden de chocomousse. Lekker, al hadden wij toen eigenlijk nog zin in
iets hartigs. Later op de avond vielen we nog aan op de minipuntzakjes met frieten.
Om écht iets over het eten te kunnen vertellen, moeten we
dus nog eens teruggaan – en dat vinden we niet erg J – want op de opening ging het
voor ons van rundscarpaccio naar chocomousse. Beiden wel zeer oké. We’ll be
back.
Labels: drank, eten, terras