Eten uit den hof


Eten uit den hof: dat was het project een van de projecten deze zomer. Het was ons eerste voorjaar mét tuin en we zagen het helemaal zitten. Het begon veelbelovend: we spitten een stukje grond vol onkruid en klimop om en ‘prepareerden’ het als moestuin. Het leek een ideaal, zonnige plekje. Een paar maanden later viel dat dik tegen: toen de boom van de buurvrouw vol bladeren stond, en de zon wat hoger aan de hemel, bereikten nog maar weinig stralen het minimoestuintje.

We probeerden toch vanalles, doorzetters die we zijn, ahum. Een rijtje salade om te beginnen. Zelf weinig niet van gegeten, maar de slakken vonden het wel lekker. Wortels en spinazie gezaaid, die vervolgens mysterieus zijn verdwenen. Verzwolgen door de grond, kan dat? Een paar aardbeiplantjes. Opbrengst 4 aardbeien en de vogels gingen met de helft aan de haal. 

Zoek de twee aardbeien

Een rij peultjes, met als resultaat één keer 17 (!) peultjes in de wok, als extra bij die voorverpakte wokgroenten… ze waren wel overheerlijk. Twee paprikaplantjes en twee komkommerplantjes: wist je dat de slakken dat ook graag eten?  En nu zijn we nog volop bezig met het slotstuk van de moestuin: drie tomatenplanten. De oogst bestaat tot nu toe uit zes (nog groene) tomaten, maar er volgt ongetwijfeld nog veel meer ;-).

Tomaten, (hopelijk) binnenkort rood.

Eén troost: de kruidenbakken op het terras deden het wel goed: verse basilicum, salie, tijm, rozemarijn, munt… mmm, zouden we dan toch groene vingers hebben?